83 tonnát mozgat óránként a Honda új hibridje

Hasznos hibrid Honda télire

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Benzines társainál sokkal finomabban működik, takarékosabb, csendesebb és természetesen a környezetet is kíméli.

Az utóbbi telek nem hoztak sok havat mifelénk, de a Honda amúgy is csak az észak-amerikai piacon értékesíti legújabb benzines-elektromos hibridjét, a Honda HS1336i hókaparó-fújó gépet.
Ez a kedves lánctalpas eszköz nagy piros lapátszájával összegyűjti a tornyosuló hó- vagy jégfalat, majd elég veszélyesnek látszó fogaskerekes rágószervével felaprítja azt, végül pedig jó messzire kihányja magából.
Hirdetés
A mangaszörny külsejű gépben a benzinmotor egyfelől működteti a hódaraboló-eltávolító mechanizmust, másfelől pedig táplálja a lánctalpakat hajtó két villanymotor áramellátását biztosító akkumulátort. Az elektromotorok generátorként hasznosítják a lassítás közben keletkező energiát, amit ezután visszavezetnek az akkumulátorba, így igen hatékonyan üzemeltethető a nagy teljesítményű gép.
A sima benzinmotoros hófújóknál csendesebb, takarékosabb, kíméletesebb és finomabb működésű hibrid lapátja 92 cm széles és 58 cm magas. Óránként nem kevesebb, mint 83 tonna havat képes félrehányni az útból, akár húsz méter távolságra. És milyen jól jön, amikor ki kell ásni a friss hó alól a Lamborghinit!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:41
  Permalink

  [i]“Azt még ki kellene találni nyáron mire lehetne használni.”
  [/i]
  Áramfejlesztésre :))

  Az első házam nekem is sarokház volt, 70 méteres utcafronttal, + a belső járdák. Ebből okulva a mostani utcafront csak 14 méter.

 • 2017.10.31. at 08:41
  Permalink

  Mit mondjak erre ?

  Saroktelken lakom, jól jönne egy ilyen kis gép, nem kívánom senkinek, hogy körbe kelljen ásni akár naponta többször a keritést.
  Azt még ki kellene találni nyáron mire lehetne használni.

  Uff !

 • 2017.10.31. at 08:41
  Permalink

  Én ugyan nem bánom,hogy itt nincs több hó,sőt.De ha a kis gép Lambo vagy Ferrari kiásásához is jó,akkor azt hiszem Moszkvában keresett cikk lesz:-)

Vélemény, hozzászólás?