A 2022-es W206 C-osztály egy összenyomott S Merci lesz?

Kémfotók alapján szerkesztettek élethű képeket a még takargatott új C-osztályról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem számít újdonságnak a német prémiumgyártók körében, ha a laikusoknak csak centivel a kézben sikerülhet megállapítani a méretosztályt márkán belül. Egy, a kémfotók alapján készült élethű render a 2022-es C-osztálynak is ilyen jövőt jósol.

Még friss-ropogós az új S-osztály leleplezése, de a márka rajongói máris a még újabb csillagos felé kacsintgatnak. Egyre több kémfotó szivárog ki ugyanis a 2022-re várható C-osztályról, amely egy nemrég készült spekuláció szerint kísértetiesen hasonlítani fog a márka jelenlegi luxuslimuzinjára. Hivatalos leleplezésre valamikor a jövő év folyamán kerülhet sor, bár a kémfotók alapján reális elképzelés lehet az orosz Kolesa emberei által készített álcázás nélküli dizájn. A BMW 3-as modelljének közvetlen vetélytársa a közel sem hivatalos képek alapján horizontális hátsó lámpákat és kerekebb formákkal operáló frontot kaphat. Mindez biztonsági lépésnek tekinthető a Mercedes részéről, az új formaterv ugyanis jól illeszkedik a márka jelenlegi arculatába, nem hoz radikális újdonságot.
Hirdetés
A beltérről is kerültek már ki kémfotók, amelyeken a jelentős takargatás ellenére is egyértelmű az S-osztályéhoz hasonló középkonzolba integrált infotainment rendszer, valamint a jelenlegi C-osztályétól jelentősen eltérő vonalvezetés. Lehet, hogy csak nekem van szörnyű ízlésem, de én kimondottan örülök a tabletszerű képernyők eltűnésének. Ahol viszont megjelenik egy új képernyő, az a középkonzol alja, a képen ugyanis mintha érintőképernyős klímapanelt láthatnánk.
Hirdetés
Mindeközben a kombi változatot is tesztelik már álcázott formában, így csak idő kérdése, hogy arról mikor rántja le a leplet digitális úton valaki. A képeken feltűnően magasnak látszik a tesztpéldány, így az sem kizárható, hogy az új modellnek lesz emelt hasmagasságú változata is, és a fotókon éppen az szerepel. A siker receptjében a kinézettel egyenértékű tényező viszont az innováció, amelyről a kémfotók és a spekulációk nem sok biztos információval tudnak szolgálni. Természetesen vannak valószínűsíthető alapok, mint a valamennyivel növelt lábtér és csomagtartó, illetve a frissebb, modernebb extrák, esetleg a jelenlegi modell jól szereplő változatainak - például a kínai piacon népszerű hosszított kiadás - megtartása, de ezen a téren biztosat csak a gyártó mondhat, arra pedig még jó egy évet várniuk kell a rajongóknak.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?