A 4L hatvanadik szülinapját ünnepli a Renault

60 éves a Renault 4L, egész évben ünnepel a Renault

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autóipar mellett a popkultúrának is ikonikus alakja a Renault 4L, amely idén ünnepli hatvanadik születésnapját. A Renault az egész év során odafigyel a megemlékezésre.

Szép értékesítési adatokat tudhat maga mögött a Renault 4L, hiszen 30 év alatt több mint 8 millió darabot adtak el belőle. Ráadásul világszerte több mint 100 országban forgalmazták. Sajnos a világjárvány miatt az ünneplés a márka közösségimédia-felületeire korlátozódik, viszont minden hónapra készülnek valamivel.

A 60. évforduló kapcsán ugyanis minden hónap 4-én és 14-én exkluzív tartalmak jelennek meg a Renault 4L-ről.

Februárban Greg, a sportillusztráció területének egyik legismertebb grafikus művészét hívták meg. Aki több, mint egy tucat exkluzív 4L grafikát alkotott meg, azoknak a korszakoknak a stílusában, amelyben az autó készült. Emellett a Champs-Elysées-n található neves bemutatóterem, a L’Atelier Renault kirakatában február 14-től a 4L „Parisienne” változata lesz látható. Ez egyébként könnyen felismerhető a karosszériáján látható, egyedi fonott mintázat alapján.
Hirdetés
Márciusban a Renault Classical a modell 30-féle változatát mutatja be. Ezek közül 12 ikonikus verzió külön erre az alkalomra épített környezetben jelenik meg. Áprilisban influenszerek vicces stop-motion kisfilmekben mutatják be az autó történetét. Májusban videósorozat indul, amely különböző modelleken keresztül tárja fel a 4/4L titkait. Aztán júliusban a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén is megjelenik az autó. Szeptemberben a Zity elnevezésű párizsi autómegosztó szolgáltatáshoz a 4L megújult, elektromos formában csatlakozik. Végül novemberben a 4L furgon kerül a középpontba, de azt még nem árulták el, hogy milyen meglepetéssel készül a Renault a furgon segítségével. Ezzel persze nincs vége a mókának, de a további eseményeket év közben hirdetik majd ki.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?