A Dacia romániai gyárát is elérte a félvezetők hiánya

Globális félvezető-hiány: megállni kényszerült a Dacia romániai üzeme

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre nem tudni, meddig szünetel a termelés a francia Renault tulajdonában levő Dacia romániai üzemében, az ok a félvezetők globális hiánya.

Már hétfő óta szünetel a termelés a Dacia romániai gyárában. Ezt az információt maga a cég osztotta meg a profit.ro portállal. A termeléskiesés oka a félvezetők globális hiánya, azt viszont nem árulták el, hogy meddig szünetel a termelés.
Hirdetés
A Dacia most először függesztette fel gyártást azóta, hogy az egész világon hiánycikk lett a félvezető, miután kereslete jelentősen megugrott. A világon ugyanis erőteljesen nőtt a számítógépek és mobiltelefonok iránti igény, amelyekhez ugyanolyan félvezetőket használnak, mint a járműgyártásban, hiszen ma már a legolcsóbb autók, így a Daciák is tele vannak elektronikai rendszerekkel, számítógépekkel is.
Hirdetés
Romániában a Dacia mellett a Fordnak is van egy járműgyártó üzeme a dél-romániai Craiován, de az még nem jelezte, hogy termelését csökkentenie kellett volna emiatt. Tavaly a Dacia és a Ford együtt 438 107 járművet gyártott romániai üzemeiben. A Daciát érzékenyen érintette a koronavírus-járvány, ugyanis termelése 25 százalékkal esett vissza 2020-ban, a cégnél 259 099 autót szereltek össze, az előző évinél mintegy 90 900-zal kevesebbet.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?