A Dacia viccet csinált a BMW-ből Angliában

Így reagált a román autógyártó Londonban a BMW havidíjas ülésfűtésére

Megértük, hogy egy Dacia is lehet jobban felszerelt, mint egy alapáras BMW? Ha itthon nem is, de egyes piacokon biztosan: amíg a bajorok havidíjért kínálnak ülésfűtést, a Dacia fillérekért örökre adja, és Angliában még viccet is csinál a prémiumgyártóból.

Néhány hónappal ezelőtt járta be az internetet a BMW havidíjas ülésfűtésének a híre, amelyről mi is írtunk, amikor aktuálissá vált. Nem újdonság, ha ilyen drasztikus lépésekre más autógyártók is reagálnak, ám ezzel kapcsolatban szokatlan dolog történt. Legnagyobb meglepetésünkre nem valamelyik konkurens prémiumgyártó, hanem

mindenki kedvenc román büdzsémárkája üzent hadat a bajoroknak az utólag, időszakosan fizetendő extra miatt.

Ritkán kerül egy cikkbe a két gyártó neve, utoljára ilyenre az oldalunkon közel két évvel ezelőtt került sor, amikor egy használt, dízel 4-es Grancoupét és egy új, LPG-s Sanderót hasonlítottunk össze az azonos vételáruk miatt. Most azonban egészen másról van szó, az angolok jól ismert humorérzéke hozta újra össze őket egy csipetnyi egészséges szurkálódásra. A Dacia angol márkaképviselete ugyanis bejelentette, hogy ingyen kínál megoldást a havidíjas extra megspórolására, egy daciás szövetbe csomagolt, úgynevezett "melegvizes tömlőt", ami egy ikonikus brit tárgy, a szigetországban rengeteg funkciót betölthet.

Az üveg működése egyszerű: feltöltöd forró vízzel, és a hőt, amit lead a tested felfűtésére használod, hogy megspórold a havidíjas ülésfűtést.

Természetesen nem gondolták komolyan a románok, hogy ezzel ki lehetne váltani a feláras extrát, ez csak egy ártatlan vicc, amelynek keretei közt a három legnagyobb angol márkakereskedésben osztanak ki 25-25 üveget február elején. Még vásárolni sem kell semmit, csak bemenni és kérni az üveget a készlet erejéig. A bajorok havidíjas ülésfűtése jól mutatja, hogy merre halad az autóipar, a Dacia vicce pedig azt szögezi le, hogy ők nem ebben látják a jövőt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?