A gyár helyett egy rajongó építette meg a BMW M3 kombit

Az egyedileg készült kombit elnézve sajnálatos, hogy gyári verzió nem készült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idestova 33 éve, hogy a 3-as sorozat izmos verziója oszlopos tagja az M kínálatának, a kupé mellett már négyajtós és kabrió is jelent meg a sokat sejtető logóval, csupán a kombihoz nem nyúltak az M részleg mérnökei.

A modern piackutatási módszereknek hála remekül felmérhetőek a vásárlói preferenciák, az átalakuló igényeket pedig számos, eddig nem létező modellel igyekeznek kielégíteni a gyártók. A BMW kínálatában van már kupéterepjáró nagy, közepes, illetve kis méretben is, de már akkor sem akadály a négyajtós kupé, ha nem túl nagy a garázs. A BMW M részlegénél viszont úgy tűnik két dolog örök: nincs BMW M1 és M3 kombi. A puttonyos M3 nem létezésének valószínűleg megvan az oka, bár a konkurencia nem veti meg a tuningot a kombiktól sem: az Audi RS4 Avant és a Mercedes-AMG C 43/C 63 T-modell vígan éli mindennapjait bajor konkurencia nélkül.
Hirdetés
Egy BMW rajongó viszont megelégelhette, hogy hiába várja a gyártól az M3 kombit, így épített egyet saját magának. A műszaki tartalmat az F80-as kódjel alatt futó BMW M3 2014 és 2019 között készült generációja adta. Az idén elbúcsúzott M3-ból a választék és az értékesített mennyiség is szűkösnek mondható, mivel a típus életében most először csak a négyajtósból készült M3, a közel 35 000 eladott példány pedig az E30 M3 után a második legkisebb eladott volumen. A sportkombi elkészüléséhez két gyári M3-ra volt szükség. Az alkotó egy törött M3-ról szerzett sportos karosszériaelemeket, de a belső is a sérült négyajtósból származik. A motor tekintetében nem volt elég a sima M3 erőforrása, a kombi szíve egy M3 CS-ből származik, ami 30 lóerővel erősebb a sima alapverziónál, így a kombiban 461 lóerő segíti a helyváltoztatást. Az elkészült mű gyári verziónak is elmenne, ami remélhetőleg a BMW figyelmét is felkelti, és talán végre-valahára hivatalosan is készül M3 CS Touring.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?