A legamerikaibb Lexus?

Szerinted tényleg egy Lexus látható a képeken?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eredetileg csak az USA piacára szánta a Toyota a Lexus márkát. Évtizedekkel a megszületése után persze már világszerte népszerű, de egy lelkes autószerelő azért megalkotta az ultimate amerikai Lexust.

A Chevy Deluxe ikonikus alakjáról valószínűleg egyből az 1940-es évek USA-ja jut eszébe a legtöbb embernek és valami hangosan rotyogó V8-as masina. Pedig a maga idejében ez a felsőkategóriás típus „csak” soros, hathengeres motorokat kapott 3,5, illetve később 3,9 literes hengerűrtartalommal, 90, majd 105 lóerővel.
Hirdetés
Persze a márka szerelmesei azóta már összeházasították a „big blockokkal”, de miért ne lehetne egy kis csavart belevinni a dologba és japán szívet rakni egy amcsi vasba? Ahogy például a Halálos Iramban Mustangja egy Nismo motort kapott. Sokak szerint szentségtörés, ám Jake Caldwell ezzel nem törődve – nem is kis csavarral – egy Lexus modellel ötvözte. Méghozzá oly módon, hogy egy Lexus LS 400 padlólemezére építette rá a Chevy kasztnit. A 370 ezer kilométert futott LS-nek persze a motorját is megtartotta, tehát Lexus szív dobog a csodabogárban, amit 65 nap alatt alkotott meg a szerelő, otthon, a saját garázsában.
Miután az első segédvázkeretet és a hátsó bölcsőt külön merevítő elemekkel összekötötte, az övvonal fölött levágta az autó karosszériáját, és végül rászerelte az alvázas Chevy karosszériaelemeit. Mindezt 1500 dollárból! Az autó egyébként mechanikusan megegyezik az eredeti LS 400-assal, még a differenciálművét sem kellett lehegeszteni ahhoz, hogy az első generációs, frissítés utáni luxusautó 250 lóerős V8-as motorja könnyedén elfüstölje a hátsó gumikat. Az utastérbe viszont Jake a Chevrolet Styleline Deluxe eredeti műszerfalát építette be, míg a háromszemélyes „pad” helyére versenyülést álmodott, hiszen az autót főleg driftversenyekre szánta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?