A Magyar Közút videóján a Kőröshegynél kiégett kisbusz

Füst, félreállás, lángok, aztán menteni a menthetőt: tüzes rémálom az M7-es autópályán, kamera alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencsére senki sem sérült meg, a videón ráadásul még az is jól látszik, ahogy a járműben utazó színi társulat tagjai félreállás után hősiesen, de nem épp javasolható módon mentik a holmijukat és kellékeiket az égő buszból.

Kőröshegyi Völgyhíd, M7-es autópálya: ez volt a helyszíne vasárnap hajnalban a videóra vett tragédiának. Egy színi társulat hazafelé tartott az előadásukról, amikor a járművük motorteréből elkezdett áradni a füst. A kisbusz rövid időn belül teljesen kiégett, szerencsére személyi sérülés nem történt.
Hirdetés
Egy, a gyorsforgalmi utakat figyelő kamera felvételén jól látszik, hogy amíg csak a lángoktól még lehetett, a társulat tagjai próbáltak minden értéket kimenteni a járműből. Ez az, ami egyébként csöppet sem ajánlott, hiszen nem tudni, mikor lobban be jobban a tűz, történik esetleg robbanás. A kamera élőképének hála a Magyar Közút fonyódi mérnökségének diszpécsere is észlelte az esetet, aki rögtön a helyszínre küldte az útellenőrt, és haladéktalanul értesítette a Katasztrófavédelem és a Rendőrség munkatársait is. A tűzoltók kiérkezéséig a közutasok lezárták a külső sávot, majd a mentési munkák elindultakor teljes pályazárat vezettek be a rendőrséggel együtt. Hogy pontosan milyen műszaki hiba okozta a tüzet, az jelenleg még nem ismert, de a roncs állapotát elnézve 100%-os bizonyossággal szinte lehetetlen is lenne megállapítani.
Hirdetés
v
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?