A magyar piacra is jön a kétüléses Suzuki Jimny

A személyváltozatnál jóval olcsóbb lehet a Suzuki Jimny haszonjárműként

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már biztos, hogy a hazai piacra is érkezik a Suzuki Jimny haszonjármű verziója, jó eséllyel már jövő évben.

Hiába imádtuk mi, hiába imádták a vevők, a Suzuki Jimny - személyváltozatának - forgalmazása megszűnt Európában. A gyártási kapacitás eleve nem bírta a keresletet, ez alapján pedig ésszerű döntés volt a Suzuki részéről, hogy kivette a kínálatból a modellt, ami rontotta az öreg kontinensen olyan nagyon fontos CO2 átlagértéket. Arra viszont hamar megszületett a megoldás, hogy miként térhet vissza a korlátozott hátsó ülőhelyekkel és azok használata mellett minimális csomagtérrel rendelkező modell, amit a legtöbb célfelhasználó eleve lefektetett hátsó helyekkel üzemeltet.

Kivették a hátsó üléseket, megszületett a Jimny haszonjármű, ami így 33 literrel nagyobb 863 literes raktérrel rendelkezik.

A haszon Jimny megjelenéséről tegnap írtunk, mostanra viszont megérkezett a magyar vevők számára legfontosabb információ is: a hazai piacon is meg fog jelenni a haszonjárműként a vállalkozások számára áfamentesen megkaparintható modell, ami így jóval olcsóbb lehet. Vagy legalábbis a gyengült forint mellett sem lesz drágább, mint korábban a személyváltozat. A Jimny haszonjárműként is őrzi legfontosabb jellemzőit: létraalvázas építésmódját, remek terepszögeit, terepváltóját és felezőáttételét, az automata váltó opcióját és az alapáron járó DSBS vészfékrendszert, meg persze a visszagurulásgátlót és a lejtmenetvezérlőt. Benzinmotorja továbbra is 1,5 literes, 102 lóerős, 130 Nm nyomatékkal, 6,1 l/100 km NEDC fogyasztással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?