A Skoda megosztotta legújabb modelljének fotóit, mutatjuk!

Íme a legújabb Skoda, ami kevéssé meglepő módon egy SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten elárulta legújabb modelljének véglegesített nevét a Skoda, most pedig már a modell gyártásközeli változatát is láthatjuk. A Kamiq a márciusi Genfi Autószalonon már végleges formájában debütál majd.


Múlt héten jelentette be a Skoda, hogy legújabb, egyben legkisebb, alighanem a SEAT Aronával és a Volkswagen T-ROC modellekkel azonos alapokra épülő SUV-ját a már ismert Kamiq néven fogja bemutatni a Genfi Autószalonon. Akkor egyetlen, a modellnevet mutató fotót közöltek az autóról, ám sejteni lehetett, hogy az öreg kontinensre nem a Kínában már forgalmazott Kamiq érkezik. Most ezt az első képek - néhány információ melletti - megjelentetésével egyértelművé tették a csehek.
Hirdetés

Bár még csak skicceken látható a modell, elég sok részlet látható, számosat meg is erősítettek. A Karoq és a Kodiaq stílusát folytatva határozott, dinamikus vonalakkal érkezik a Kamiq, széles és krómkeretes hűtőmaszkkal, azon látványos függőleges ráccsal, míg az alsó légbeömlőben méhsejt mintával, alatta fémszínű betéttel. Az említett, már futó modellekre rímelően a Kamiq is osztott fényszórókkal érkezik, ám az első lesz, amelynél a menetfény a főfényszóró fölé kerül, az irányjelzők pedig elöl-hátul futófényesek. Az emelt hasmagassághoz magasan húzott gépháztető társul, az első skiccek szerint az oldalnézet és a far egyaránt dinamikus hatást kelt, olyannyira, hogy akár a leginkább sportos SUV lehet a Kamiq, igaz, motorpalettájáról még semmilyen információ sincsen, így csak remélni tudjuk, hogy a Kodiaqhoz hasonlóan belőle is lesz RS változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?