A Suzuki készen áll, de csak közel két hét múlva startolnak újra

A Magyar Suzuki is felkészült a gyártás újraindítására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint egy hónapja volt a nap, amikor Orbán Viktor bejelentette az iskolák bezárását, amit számos üzem és gyár leállása követett, most viszont már egyre több cég jelenti be, hogy hamarosan újraindítják a termelést, a Suzuki is.

Március 13, péntek. Orbán Viktor aznap este jelentette be, hogy az iskolák bezárnak, következik a tantermen kívüli digitális oktatás. Azóta aki teheti, otthonról dolgozik, ami persze csöppet sem egyszerű akkor, ha mellette egy vagy akár több kisgyermek tanulását is koordinálni kell, de persze még mindig örül az ember, ha egyáltalán dolgozhat, pláne akkor, ha otthonából. Autót gyártani azonban nem lehet otthon, az idei április elsejei tréfák egyike volt csupán, hogy a Tesla dolgozóit a házi összeszerelésre ösztönzi. Az autógyártók inkább más utat választottak, hazánkban már az Audi és az Opel is bejelentette, "Covid-ready-vé" tették üzemüket, amelyeket hamarosan ismét elindítanak. Most a Suzukitól érkezett hasonló információ.Mint írják, a Magyar Suzuki Zrt. minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására. A vállalat ezzel párhuzamosan folyamatosan elemzi a piacok alakulását, figyeli az esetleges további belföldi és külföldi kormányzati intézkedéseket, amelyek tükrében hetente felülvizsgálja az indulás időpontját. A Magyar Suzuki előre láthatóan 2020. április 27-én indítja el termelését egyműszakos munkarendben.
Hirdetés
Közleménye szerint a Magyar Suzuki Zrt. felelős munkáltatóként az elmúlt hetekben kialakította a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket munkatársai számára. A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?