Ahol kupélimuzin van, ott Shooting Brake is kell

2016-ban jöhet, élethű grafikán a Volkswagen (Passat) CC Shooting Brake kombija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már többször felröppent a Volkswagen Passat alapú CC Shooting Brake két éven belüli érkezésének híre, már egészen valóságközeli kép is van.


Induljunk a kályhától, 2008 elején mutatkozott be a még a kettővel korábbi Passaton alapuló Passat CC, ami aztán 2012-es frissítésekor CC lett, elhagyta a Passat nevét. Már 2013-ban megszületett fantáziaként a CC alapú Shooting Brake, idén nyáron, a Passat B8 bemutatkozásakor pedig a magyar virtuáltuner X-Tomi háromajtós Shooting Brake karosszériát rajzolt a Passsat B8 orra mögé.
Hirdetés

Most pedig itt van egy, sőt rögtön két kép a B8 alapú CC Shooting Brake kiadásáról, ami korábbi gyári jelentések szerint is készülőben van, hogy a kedves népautó-vevőknek legyen opciójuk, ha a CC-t túl szűkösnek, a Phaetont túl nagynak tartják. Az új CC érkezése leghamarabb 2015 második felében várható, a Shooting Brake kiadás valamivel később, 2016-ban jöhet leghamarabb. Kettős kuplungos automata váltó, biturbó TDI, összkerékhajtás, a Passat GTE hajtásláncával talán még konnektorból tölthető hibrid is lesz belőle, a LED fényszóró pedig biztosan elérhető lesz hozzá. Amíg pedig nincs CC Shooting Brake, addig a Passat hagyományos limuzinként, Variant kombiként és Alltrack szabadidő-kombiként várja a kuncsaftokat, ha esetleg a négyajtós, lejtős tetőívű, de már ötülésesként is kapható CC számukra szűkös helykínálatú lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?