Akkora a jég Németországban, hogy sorra történnek a balesetek

Fél nap alatt több száz közlekedési balesetet okozott Németországban a hirtelen jött jéghelyzet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közlekedési fennakadásokat és több száz balesetet okozott Németországban ma reggel az utak váratlan jegesedése. Főleg az északi és északnyugati országrész érintett, ahol szinte mindenütt jégpáncél borítja az utakat.

Hirtelen csapott le a tükörjég a németekre, a legsúlyosabb helyzet az ország északi és északnyugati részén alakult ki, ahol szinte mindenütt jégpáncél borítja az utakat. Mindez természetesen a közlekedésre van a legnagyobb hatással, egyedül Észak-Rajna-Vesztfáliából száznál is több balesetet jelentettek. Alsó-Szászországban halálos áldozatot is követelt a rendkívüli időjárás, egy 25 éves férfi veszítette életét, akinek autója kora reggel Bréma közelében az A27-es autópályán a jeges burkolaton megcsúszva átszakította a szalagkorlátot és fának csapódott.
Hirdetés
A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) az összes tartományra figyelmeztetést adott ki csúszásveszély miatt. A különleges helyzetet meg is indokolták a szakértők: az utóbbi hetek hideg időjárása miatt mindenütt fagyos a föld, a sarkvidéki eredetű légtömegeket kiszorító melegfronttal érkező csapadék így azonnal jégpáncéllá dermedt. A DWD ajánlása szerint az ország teljes területén érdemes minél kevesebb időt a szabadban tölteni. Akik pedig mégis elindulnak otthonról, nekik azt tanácsolják, hogy legyenek a szokásosnál is óvatosabbak és számítsanak fennakadásokra, illetve ha mégis autóba kényszerülnek, akkor tele tankkal, meleg itallal és pokróccal vágjanak neki az útnak. Számos térségben, tartományban vagy járásban már vasárnap este bejelentették, hogy hétfőn szünetel az oktatás, egyes területeken pedig visszatértek a koronavírus-járvány idején begyakorolt távoktatásra. Frankfurtban, az ország legnagyobb repülőterén is akadozik a közlekedés. A hétfőre tervezett 1100 járat közül már reggel töröltek 176-ot.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?