Álca nélkül bukott le a modellfrissített VW Arteon

A hamarosan érkező új Volkswagen Arteon külsejéről érkeztek kémfotók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megvan annak is az oka, miért nem rejtegetik az új négyajtós kupé stílusát: alig fog változni a jelenlegi verzióhoz képest. A ráncfelvarrott modell még idén bemutatkozhat.

A Volkswagen már a Passat CC-vel bebizonyította, tud izgalmas autót csinálni az alapvetően hétköznapi használatra szánt, konzervatív szedánjából. Ez az Arteonnal teljesedett ki, a négyajtós kupé az utóbbi évek talán legszebb Volkswagenje lett, ráadásul a vezetési élmény terén is tükröződik sportos karaktere, amiért 2017-ben az európai Arany Kormánykerék Díjat is elvitte.
Hirdetés
Ami tehát jól működik, azon nem érdemes változtatni, éppen ezért szinte alig nyúlnak az autó külső dizájnjához a hamarosan érkező modellfrissítés alkalmával, mint ahogy ezt a Carscoops kémfotóin is láthatjuk. Elöl elsőre nehéz észrevenni, de a vízszintesen futó krómcsíkok a hűtőrácson megritkulnak, hat helyett csupán öt díszíti majd a kocsi elejét. Ettől talán feltűnőbb változás az első lökhárító két szélén lévő, légbeömlőt imitáló elem, ami kisebb lesz, a színre fényezett karosszéria nagyobb teret fog kitölteni.
Hirdetés
Hátul az Arteon felirat új betűstílust kap, valamint a karakterek közelebb is kerülnek egymáshoz (mintha a Volkswagen már a koronavírus utáni távolságtartás csökkenését szimbolizálná ezzel...). A hátsó lámpák megtarthatják jelenlegi stílusukat, bár az sem kizárt, hogy csupán matricával takarják el az egyébként megújult fényszórókat, modellfrissítések alkalmával legalább a búrák grafikáján szoktak változtatni, ha a lámpa formáján nem is. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy eddig még csak ezt az egy kivitelt láttuk kémfotókon, ami egyébként stílusában megegyezik a hamarosan érkező shooting brake-kel - felszereltségi szinttől függően azonban enyhén módosított lökhárítók is érkezhetnek majd, az R-Line verzió most is különbözik az alapváltozattól. A beltérről egyelőre nem kaptunk információt, de enyhe módosításokra itt is számíthatunk, hiszen a technológiai fejlődés üteme mellett elengedhetetlen a beltér frissen tartása. Ugyanígy nem tudunk biztosat az erőforrásokról sem, de pletykáltak már Arteon R-ről, ami akár a nyolcas Golf R négyhengeresét, vagy egy új hathengerest is kaphatna, 300-400 lóerő közötti teljesítménnyel és négykerékhajtással - emellett hibridre is számíthatunk. Hamarosan remélhetőleg minden kiderül, még idén debütálhat a frissített Arteon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?