Ausztriában készül majd az elektromos Jaguar

Jövőre 500 kilométer feletti hatótávval érkezik a tisztán elektromos Jaguar I-Pace

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új színben érkezik a Genfi Autószalonra a Jaguar legújabb dobása, aminek sorozatgyártott verzióját már jövőre megkapjuk. Az I-Pace 400 lóerős lesz, több mint 500 kilométert megy egy töltéssel.


Már jövőre megérkezik a Jaguar I-Pace sorozatgyártott kivitele, ezért most Európában is bemutatják újra. A Genfi Autószalonra készült piros kivitel lényegében semmiben nem tér el a már látott szürkétől, új színe mégis egy kicsit hihetőbbnek mutatja az autót. Ian Callum, a Jaguar vezető formatervezője úgy beszél az I-Pace-ről, hogy ennek megvalósítása a márka legfőbb feladata, legújabb nagy dobása, így minden energiát belefektetnek. Összeegyeztetni a klasszikus Jaguar jegyeket a drasztikus modern technológiákkal nem egyszerű feladat. Az I-Pace-re is ráhúzták a jelenlegi formavilágot, legalábbis ami a külsőt illeti, a belső egészen más.
Hirdetés
A technika részletei továbbra is változatlanok, a Tesla Model X-hez hasonlóan 90 kWh-ás akkumulátor-csomagot kap a padlóba építve, hogy a lehető legalacsonyabban legyen a súlypont. Tengelyenként egy elektromotor gondoskodik a hajtásról összesen 400 lóerős teljesítménnyel, az I-Pace hatótávja pedig 500 kilométer fölöttinek ígérkezik. 0,29-es légellenállási értéke igencsak jónak mondható, a speciális 23 colos kerekek is különleges kidolgozást kaptak, hogy segítsék a levegő áramlását. Az I-Pace gyártása nem Angliában, hanem Ausztriában, a Magna Steyr üzemében történik majd, hogy az európai vásárlókhoz minél hamarabb juthasson el a modern kor Jaguarja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?