Az álló kamion nem játék: brutális baleset történt az M31-esen

Furgon csapódott nagy sebességgel egy kamionnak, mutatjuk a részleteket

Az M31-es autópályán, Nagytarcsától nem messze történt baleset fotói tökéletesen illusztrálják, hogy miért kell megfelelő körültekintéssel, a követési távolság és a sebességhatárok betartásával közlekedni a kamionok és teherautók közelében.

Rendszeresen látunk olyan eseteket az utakon, amikor egy személyautós vagy egy furgonos körültekintés nélkül vág be 40 tonnás kamionok elé, sajnos az sem ritka, amikor ezekre a szerelvényekre ráhúzzák a kormányt, esetleg büntetőfékeznek előttük a kisebb járművek. Mindegyiknél gyakoribb viszont, amikor a követési távolságot választják meg helytelenül az autósok, netán hosszasan elterelődik a figyelmük az útról autópályatempónál. A Nagytarcsánál történt baleset pontos körülményeit és részleteit még nem hozták nyilvánosságra, ám a fotók és a közlemények alapján szinte biztosan ez utóbbi történt itt is.
Hirdetés
Az M31-esen ugyanis egy sárga színű Volkswagen Crafter hajtott nagy sebességgel egy a fotók alapján álló, vagy legfeljebb araszoló kamion hátuljába. Bár személyautós szemmel már a Crafter is hatalmas járműnek tűnhet, a kamionhoz képest még így is aprócska: a pékáruval megpakolt furgon orra a becsapódáskor a felismerhetetlenségig összetört, a törmelék és a rakomány egy része hatalmas területen szóródott szét. Kizárólag a szerencsén múlott a sofőr túlélése, a jelenleg elérhető információk szerint ugyanis a tűzoltók sikeresen kiszabadították a roncsból. A helyszínre mentőhelikopter érkezett a súlyos sérült mielőbbi kórházba szállításához.

Az eset legfontosabb tanulsága, hogy kiemelt figyelemmel kell közlekedni a nagyobb járművek közelében, be kell tartani az előírt követési távolságot és semmiképp sem szabad levenni a tekintetünket az útról, főleg nem autópályatempónál.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?