Az amerikaiak nem kérnek az elektromos Ford F-150-ből

Hiába népszerű az F-150, a vásárlók érzékenyek arra, hogy milyen motor hajtja a platós Fordot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem sok jót jelent, ha már a modellciklus elején olyan alacsony a kereslet, hogy a Ford már a gyártás felfüggesztését fontolgatja.

Nehéz elhinni, hogy egy F-150 emblémát hordó jármű ne lenne népszerű az Egyesült Államokban, lévén évtizedek óta ebből a típusból fogy a legtöbb. Az elektromos változat úgy fest, nem találta meg a megfelelő célközönséget, a platós modellek vásárlói jobban ragaszkodnak a hagyományos motorokhoz, ami egy, a michigani gyárból küldött levélből derül ki. E szerint a F-150 Lightning összeszerelését a jövőben egyel kevesebb műszak végzi, a felszabadult kapacitást a hagyományos verziók összeszerelésére fordítják. Az mindenesetre nem jó jel, hogy a mindössze másfél éves modell iránti kereslet már most jelentősen csökkent. A Ford egyelőre nem ismerte el a modell népszerűtlenségét, az átszervezés okaként az ellátási láncok akadozását jelölte meg.
Hirdetés
A gyártó pedig nagyon is hitt a modellben, a bevezetés után a gyártási kapacitást évi 150 ezerre növelte, az idei harmadik negyedévben viszont igen jelentős, közel 46%-os visszaesésről számolt be az elektromos pickupok piacán. Ezen még az sem segített, hogy egy csapással 10 ezer dollárt lecsaptak a vételárból, így most 50 ezer dollár, azaz 18 millió forint az indulóár. Azért elkeserednie nem kell a Fordnak, az F-széria továbbra is a legnagyobb számban eladott típus hazájában, illetve az olcsó Maverickből sem tudnak eleget gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?