Az Autopilot sem mentette meg a balesettől a mozizó Tesla-sofőrt

Rendőrautónak hajtott Teslájával, miközben filmet nézett a telefonján, elítélték

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokkoló felvételeket tett közzé a rendőrség a tengeren túlon: Észak-Karolinában az út szélén, villogóval álló járőrautóba hajtott bele egy Tesla, miközben a sofőrje a telefonján nézte a filmet. Az ügyet lezárták, a férfit pedig elítélték.

Az eset már nem most történt, a felvétel kikerülése a friss, a csakis a Youtube felületén megtekinthető videót ugyanis csak az ügy lezárása után tették közzé az amerikai rendőrök. A másfél éves incidensben nem sérült meg senki, ám ehhez az is kellett, hogy a felvételt rögzítő autó előtt álló rendőrök elugorjanak az útból. Magát a Teslát nem látni a videón, csak azt, ahogy a telibe talált járőrautó elszabadul, majd a pályáról lefordulva egy fának ütközik.
Hirdetés
Azóta bebizonyosodott, hogy az orvos, aki a 2019-es évjáratú Tesla Model S volánja mögött ült, teljesen az autopilotra hagyatkozva filmet nézett a telefonján a baleset bekövetkeztekor. A rendőrök egyébként épp egy másik baleset körülményeit vizsgálták, ezért zárták le a szélső sávot az autópályán. A sofőrt letartóztatták, a megkülönböztető jelzés figyelmen kívül hagyása mellett a vezetés közbeni tévézésért is felelnie kell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?