Az Opel még az idén leállítja az Insignia gyártását

Az Insignia jelenleg ismert formájában eltűnik, de még elektromosként visszatérhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már csak hónapjai vannak hátra a középkategóriás Opelnek, a még General Motors érában született autó helyett inkább az elektromos modellekre helyeződik át a fókusz.


Hirdetés
Hivatalosan is bejelentette az Opel, hogy 2022 végével leáll az Insignia gyártása, beleértve az ikertestvéreit is. A General Motors berkein belül született modell a világ számos pontjára eljutott, a brit piacon Vauxhall néven, az amerikain Buick emblémával, Ausztráliában pedig Holdenként kínálták, utóbbi már két éve eltűnt a kínálatból. A második generáció 2017-ben érkezett, nem sokkal azelőtt, hogy francia tulajdonba került volna az Opel, friss típus lévén megúszta az azonnali “akasztást”, a PSA inkább tovább használta a GM technikát. Az így sem túl hosszú ideig szereplő Insignia B megszűnésének fő oka a környezetvédelmi szabályozás, a középkategóriás modell lefelé húzza az Opel átlagát, továbbá elveszi a kapacitást más modellek elől. A típus ellen szól még, hogy a kategóriája is hanyatlóban van, illetve idegen technikára épül, így a modell gyártása az amerikai óriás zsebét is gyarapítja. Az Opel már gőzerővel dolgozik az Insignia utódján, ami biztosan elektromos hajtással érkezik, a gyártó célja a teljes európai kínálat villamosítása. Nem lenne meglepő, ha crossover formában térne vissza a nagy Opel, ami akár a Peugeot 408 és a Citroën C5 X német emblémás testvére is lehetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?