Az összes piaci rést kitölti a 2-7 személyes Dacia Jogger!

Egy jó árral és a nagycsaládos támogatással a Dacia Jogger sláger lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétszemélyesként a Lodgy, 5 üléssel a Logan kombi, két férőhellyel pedig a Dokker utódja lesz egy személyben. A Jogger bármivé konfigurálható, és ahhoz képest, amit a Sandero padlólemeze engedett, nem is lett csúnya. Jöjjenek a részletek!

Nemrég írtunk róla, hogy hamarosan érkezik a Dacia Jogger, hát most itt van, és nem is akármekkora durranás. Egyszerre adhat utódot két kifutott és egy még kapható, de messze túlkoros modellnek, 64 különböző konfigurációval lesz ugyanis rendelhető. Ahogy az várható volt, alapvetően hétszemélyesnek készül, de 5 üléssel is adják majd a Joggert. Amire nem számítottunk, hogy a magyar oldalon a hét férőhely melletti apróbetűs rész egy kétszemélyes változatot is említ, hatalmas csomagtérrel.
Hirdetés
Ha tényleg lesz belőle kétüléses 1819 literes puttonnyal, állami támogatással is kapható hétüléses, valamint ötüléses, ám 607 literes csomagtartójú, akkor egyszerre három modellnek lehet az utódja. Mindehhez a francia-román gyártó annyit fűzött: a Jogger az egyterűek tágasságát és praktikumát adja egy kombi hosszával és egy SUV kinézetével. Motorválaszték terén el kell, hogy szomorítsak mindenkit: jön "új" motor, de az is egyliteres és háromhengeres lesz, mint az eddigi Sandero és Logan erőforrások. a 110 lovas TCe mellett a 100 lovas, már ismert gyári benzin-gázos változat is elérhető lesz hozzá, hét személlyel biztosan "élmény" lesz ezzel a palettával hegyet mászni. Ez a kínálat viszont bővülni fog, méghozzá előreláthatóan 2023-ban, amikor a Jogger a gyártó állítása szerint hibriddé válik.
Hirdetés
A beltér a Logan/Sandero páros kényelmét adja majd, akár hét főre, azonos műszerfallal és felszereltséggel. Igazából az egész koncepció nagyon hasonlít az első Logan MCV-re, ahol a kombi és a hétüléses ugyanúgy a filléres szedán padlólemezére került, annyi különbséggel, hogy itt a stepwaység is belekerült a képletbe. Az emelés és a műanyagozás valószínű, hogy csak extra lesz, mint a kisebb modelleknél, Idén novembertől már lehet rendelni a Joggert, 2022 februárjában pedig már meg is érkezik a kereskedésekbe a modell, amit a románok a hétüléses családi autó újrafeltalálásaként marketingelnek. Ti mit gondoltok a Sandero alapú mindenesről, vajon beválthatja a márka hozzá fűzött reményeit?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?