Az új Micra kinyírja a Note-ot?

Utód nélkül szűnhet meg a Nissan Note

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindvégig helyét kereste a piacon a Nissan Note, ám a jelek szerint 2 generáció után végleg eltűnhet a márka palettájáról, akár már jövőre.

Gondolhatnánk, hogy a Nissan kusza kisautó-kínálatának áldozatául esik a Note, ám hasonlóan sokféle kisautót árul az éppen ettől újjáéledő Suzuki is. Mindenesetre tény, hogy a Note a 21. század első felében látott egyterű-rajzás időszakában született, miután a Honda a praktikumra gyúrt Jazz-zel megmutatta, hogy a kisautók között is helyük van az egyterűeket idéző típusoknak. Ez az időszak azonban - a SUV modelleknél tapasztalható hasonló felfutással ellentétben - már lecsengett, egyterű helyett többnyire inkább SUV-t vesznek az emberek. Ezért is vált kisautósabbá a Note második generációja, még inkább házon belüli konkurenciát jelentve a Micrának.
Hirdetés
Két kisautója közül azonban a jelek szerint a nevesebbet menti inkább meg a Nissan, a Note forgalmazását pedig állítólag megszünteti Európában, és már jövő tavasszal leállhat ennek gyártása Angliában. Ha úgy tetszik, egy lapra tesz fel mindent a Nissan a kisautó-szegmensben, a legegyszerűbb és legjobb eredménnyel kecsegtető megoldást választva. Az új Micrát egyenesen Franciaországból importálja a Nissan, mégpedig a bevált és sikeres Renault Clio aktuális Nissan-irányzat szerinti orrplasztikázásával. Így az ötödik Micra minden bizonnyal megfelel majd az európai ízlésnek. A Párizsban debütált újdonság már a grafikusok érdeklődését is felkeltette Egyik legismertebb hazai képviselőjük a kínálat két képzeletbeli végletét jelentő alapváltozatot és a Nismo Micrát is megrajzolta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?