Bemutatkozott a tisztán elektromos Nissan Townstar

Nem meglepő módon a nagycsaládosokat célozza az új elektromos járművével a Nissan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Townstart már korábban is láthattuk, most viszont a teljesen elektromos konfiguráció mutatkozott be a nagyközönség előtt, maximum 285 kilométeres hatótávval.

Az Ambition 2030 program keretein belül a Nissan a tervei szerint kizárólag elektromos járműveket értékesít majd, ennek a törekvésnek része az új Townstar is. A japánok közleményükben is kifejtik, hogy az autót elsősorban a családoknak tervezték, erről árulkodik a két üléssor, az 1500 kilogrammos vontatási kapacitás vagy éppen 850 literes csomagtartó, ami 2500 literig bővíthető.
Hirdetés
Az autóban 122 lóerős villanymotor dolgozik, amely egy 45 kWh kapacitású akkumulátorból táplálkozik, ami akár 90 perc alatt feltölthető 15 százalékról kilencvenre. Emellett természetesen adott a 80 kilowattos egyenáramú villámtöltés lehetősége is, ezzel az említett töltési idő közel harmadára, 37 percre redukálódik. Ha már családcentrikus modellről beszélünk a biztonsági rendszerek alapvető fontossággal bírnak, a Townstarban ezekből sincs hiány. Megkapta a Nissan ProPilot Assist vezetéstámogatót, amely szükség esetén a kormányzásba is beleszól, de ha nagyon nagy a baj fékez is a sofőr helyett. Szintén hasznos lehet városi családi autó révén az Around View Monitor rendszer, ami akár madártávlatból is képes megmutatni az autót a vezetőnek a könnyebb parkolás érdekében, manőverezés közben pedig figyeli a környezetet és szükség esetén ugyancsak közbeavatkozik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?