BenSopra GT-R: Nissan 1000 lóerővel

Ezer lóerős Nissan GT-R-t mutat be a japán BenSopra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbra is kiváló tuningalap a Nissan GT-R, most dupla teljesítménnyel és versenypályára való ruházattal variálták át.

A Nissan GT-R elődje, a Skyline GT-R azért vált legendássá, mert gyárilag 280 lóerő körüli (számtalan változat készült, köztük gyárilag 400 lovas is) hathengerese kiváló táptalajt biztosított a tuningmesterek számára, egyszerűbb fogásokkal is könnyedén lehetett 5-600 lóerőt kihozni belőle, de a 800-100 lóerőre felhúzott példányok sem ritkák. Ennek kiautózásában sokat segített zseniális négykerék-hajtási rendszere.
Hirdetés
Az újkori GT-R manapság már alapból 530 lovas motorral érkezik, és szerencsére ez is megőrizte tuningolhatóságát, így továbbra is kitűnő alapja különféle átalakításoknak. A japán BenSopra a januári Tokiói Autószalonon mutatja be saját, ezer lóerős variációját, melyet a szalon után piacra is dobnak, bár az nem teljesen világos, hogy versenycélú, vagy közúti használatra szánják.
A bitang motorhoz természetesen a karosszériát is átdolgozták kicsit, képeinken látható, milyen szárnyat és légterelő idomokat dolgoztak ki az autóhoz, amely mélyen ülő felnijei miatt leginkább a NASCAR-ban használt kocsikra emlékeztet. A bodykit még nem készült el teljesen, de már csak pár hónapot kell kibírni a szalonig, hogy megtudjuk, hogy fest a BenSopra GT-R végleges változata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 09:08
    Permalink

    800-100 lóerőre felhúzott gépek… egy nulla lemaradt a 100(0)…

    Ha nyernék a lottón annyit (5-ös találat), hogy bőven lenne pénzem sportautóra, akkor csak is Nissan GT-R-t vennék, mert egyszerűen ár-értékarányban verhetetlen, és a menetteljesítményei is szuperek.

Vélemény, hozzászólás?