Biztonsági okokból kell visszahívjon közel félmillió autót a VW

Újabb Volkswagen visszahívás: ezúttal biztonsági okokból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A finn Tekniikan Maailma nevű lap tesztjén derült ki, hogy az új Volkswagen Polo (és testvérmodelljei) hátsó biztonsági öve magától kioldhat.


A finn Tekniikan Maailma eddig is alapos tesztjeiről volt híres, most a SEAT Aronát is komolyan vallatták. Teli utastérrel, gyors sávváltásokkal. Eközben derült ki, hogy a bal hátsó utas biztonsági övét ki tudja oldani a ránehezedő középső övcsat. A Volkswagen gyorsan reagált a biztonsági hiba kiderülése után néhány nappal elismerte a hibát, s közleményt adott ki, melyben azt javasolja, amíg nem javítják, természetesen ingyenes visszahívással a hibát, addig a tulajdonosok ne használják a hátsó középső ülőhelyet.
Hirdetés

Hozzátesszük, hogy akkor nem ajánlott a hátsó középső hely használata, ha a bal hátsó öv használatban van. Amennyiben ott nincs utas, vagy Isofixes gyerekülést rögzítettünk oda, akkor nyugodtan használható továbbra is a középső hely. Az ügyben valamennyi legfrissebb, azaz MQB A0 platformos Volkswagen Polo, SEAT Ibiza és Arona érintett, a tulajdonosokat természetesen levélben értesíti a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?