BMW M5 és hibrid 5-ös. Kínában

Kínában két újdonsággal is várható a BMW 5-ös sorozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként tavaly a hosszított 5-ös, úgy idén a sorozat két új variánsa is Kínában mutatkozhat be.


Úgy néz ki el kell fogadjuk, hogy a világ közepe már nem Európa, ezért sok érdekes újdonság nem a Genfi Autószalonon mutatkozott be, hanem kicsivel később,a kínai vevők megnyeréséért Pekingben, illetve Shanghaiban debütál. Ilyen lehet a BMW már régóta kiszivárogtatott M5-öse, melyet várhatóan a X5/X6 M-ből ismert legalább 555, de itt inkább 580 lóerő teljesítményűnek ígért dupla turbós 4,4 literes V8-as, 8 fokozatú automata váltón keresztül hajt majd. Ezzel akár 4,5 másodpercet közelítő 100 km/órára gyorsulás is várható, végsebességéről fölösleges beszélni, vélhetően 250 km/órára korlátozzák majd.
A másik újdonság kifejezetten Kínának szól, a tavaly szintén Shanghaiban bemutatkozott, Kína számára épített hosszított 5-ös egy plug-in hibrid hajtásláncot kaphat. Ez a tavaly Európában bemutatkozott ActiveHybrid 5 koncepcióban megismert, önálló mozgatásra is képes 40 kilowatt, azaz 54,4 lóerő teljesítményű villanymotort alkalmazza, a hosszabb karosszéria miatt minden bizonnyal 100-150 kilométeres hatótávhoz elegendő, konnektorból is tölthető akkumulátorokkal. A villanymotort vélhetően a korábbi koncepcióhoz hasonlóan a dupla turbós, 306 lóerős, 3,0 literes (535i) soros hathengereshez párosítja majd a BMW. Európába hasonló hajtáslánccal, de a konnektoros tölthetőség lehetősége nélkül és a normál hosszúságú karosszériával várható az ötös hibridje. Utóbbi minden bizonnyal ActiveHybid 5 néven jöhet, az elektromos, hosszított, Kínának szánt verzió egyelőre csupán New Energy Vehicle, azaz új energiás jármű néven fut és lehet, hogy nem is fogják frappánsabb névvel illetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?