Buszsáv-razzia: 2 nap alatt 60 büntetés

Idén is folytatódik a buszsávok ellenőrzése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét közös akciót tartott a BRFK és a BKK: a buszsávok jogosulatlan használóira vadásztak a fővárosban.


Hirdetés
A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ két napon keresztül, 2022. január 10-én és 11-én ismét kiemelten ellenőrizte a budapesti buszsávok használatát - adta hírül a police.hu. A rendőrök az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60 esetben, buszöbölben való megállás miatt három esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy sofőrt pedig feljelentettek, ugyanis az autója is ki volt vonva a forgalomból.
Egyéb jogsértések miatt 14 további esetben szabtak ki helyszíni bírságot és két esetben tettek feljelentést: voltak, akik átlépték a záróvonalat, kézben tartott mobiltelefont használtak, lejárt okmánnyal közlekedtek, de olyan is volt, aki kerékpársávon állt meg, vagy nem adott elsőbbséget a gyalogosnak a zebra előtt, vagy épp áthajtott a piroson. Három sofőr is az utóbbi miatt kapott közigazgatási bírságot. Egy embert egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt elfogtak, két másikat pedig engedély nélküli vezetés miatt előállítottak.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?