Cseh Audi: Egy újabb, de homályos kép az új Skoda Octaviáról

Közúton már élesen láthattuk, most homályos stúdióképpel kacsint az új Skoda Octavia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hónap végén állítólag már teljes egészében bemutatkozik a Skoda Octavia, addig pedig az elcsípett sok-sok éles kép után egy homályos gyárit is láthatunk róla.

Autópályán fekete, majd ezüst színben is rajtakapták már az új Skoda Octaviát, így a Rapid jegyeiből és az Audi modelljeinek vonalaiból összegyúrt formát már viszonylag jól ismerhetjük. Annak érdekében, hogy még teljesebb, de még messze ne 100 százalékos legyen a kép, most egy újabb, ezúttal homályos stúdiókép szivárgott ki a csehektől.
A ma már messze nem általánosnak számító méretnövekedés trendjének hódoló Octavia az autoforum.cz információi szerint 25 centiméterrel lesz hosszabb a piacról már ki is futott ötajtós elődjénél - ha ez igaz, 4,82 méteres hosszával mindössze 2 centiméterrel fog elmaradni a Superbtől, így mi inkább szerényebb, 20 centiméteres hossznövekedést tartunk csak reálisnak.
Hirdetés
A Volkswagen Golf VII-hez vagy az Audi A3 harmadik generációjához hasonlóan az MQB platformra épülő lejtőshátú ötajtós motorpalettája meglepetéseket nem tartogat. Várhatóan az 1.2 TSI 105 lóerős változata lesz az alapgép, s kezdetben benzinesből (a Golf VII mintájára) vélhetően nem is lesz erősebb, mint az 1,4 literes, 140 lóerős TSI. Dízelből 1,6 (105 LE) és 2,0 literes, 150 lóerős közös nyomócsöves TDI várható. A többi változathoz képest késleltetett megjelenéssel várható vRS csúcsverzióba 2,0 literes, 200 lóerő feletti teljesítményű turbómotor kerülhet majd. A váltók jó eséllyel alapáron 6 fokozatú kézik lesznek, s nem elképzelhetetlen, hogy mindegyik motorhoz elérhető legyen két kuplungos, a csúcsdízelnél 6, a többinél 7 fokozatú DSG váltó.
A végleges, gyári specifikáció állítólag e hónapban már végre meg fog jelenni és utána nem lesz több elcsípett, kiszivárgott fotó, találgatás - legfeljebb majd a kombiról, a vRS-ről és a Golf VII mintájára talán szintén várható hibridről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?