Dacia Dusternek álcázva tesztelik az Alpine új kupé SUV-ját

Izgalmas adatokat ígér az Alpine elektromos szabadidő-autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

GT-X néven várható az Alpine elektromos szabadidő-autója, amit téli teszten, Dacia Dusternek álcázva csíptek el a kémfotósok.

Nem titok, hogy a mesés A110 az utolsó benzinmotoros Alpine, a márka - azon túl, hogy a Renault sportvonala lesz - teljes egészében a villanyhajtásra vált. 2024-től három vadonatúj, elektromos hajtású modellt hoznak, az A110 utódja mellett egy szabadidő-autót és egy kisautót. Ezúttal az új villany-SUV tűnt fel egy téli teszten, egészen pontosan a Renault saját pályáján, egy észak svédországi tó befagyott jegén. A teszten az A110 és a Nissan Ariya is feltűnt, hiszen a GT X-Over néven várható Alpine SUV azzal és a Renault Mégane E-TECH Electrickel is egyezően a konszern CMF-EV platformjára épül. A műszakiságról így tehát már vannak információk, ám formájából a GT X-Over egyelőre sem sokat mutatott.
Hirdetés
A 4,6 méteresnek várt kupé SUV-t ugyanis egy első generációs Dacia Duster nyújtott karosszériájába bújtatták. Műszakiságáról ugyanakkor már elég sok pletyka kering. A CMF-EV platformmal a Mégane E-TECH-től jön az iparág legalacsonyabb, 11 centis akkucsomagja, amit itt nagyjából 90 kWh kapacitással várnak, ami 580 kilométeres WLTP hatótávval kecsegtet. Míg a Mégane E-TECH csakis fronthajtású lehet, az Alpine GT X-Over esetén összkerékhajtást és a 215 lóerős első mögé két villanymotort rebesgetnek, ami egyrészt 400-500 lóerős összteljesítményt és hátul oldalankénti nyomatékirányítást is lehetővé tesz majd. Azt mondják, a csábító teljesítményadatok ellenére olcsóbb lesz a GT X-Over, mint a nála jóval kisebb, kevésbé praktikus, de persze sokkal inkább valódi sportautó A110. A végleges ár persze még odébb van, a bemutatóig mintegy két év türelemre van még szükség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?