Digitális műszeregység a kormányon? A Hyundai levédette!

Németországban szabadalmaztatta a Hyundai a kormányba épített kijelzőt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt még nem tudni, hogy a műszeregység mellett, vagy ahelyett teszik majd a kormányra a képernyőt a koreaiak, csak annyi biztos, hogy az újítás több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Hová kerül például a duda, vagy miként nyílik majd a légzsák?

A Hyundai megpróbálja megreformálni a kormánykereket, legalábbis a Németországban levédetett szabadalmuk szerint. A koreaiak ugyanis egy hatalmas kihasználatlan területet fedeztek fel rajta, ahová akár képernyő is kerülhetne. Magát a területet mondjuk már régebben is felfedezték, 2019-ben a kormánygombok helyett kerültek rá kisebb érintőképernyők a Virtual Cockpit tanulmányban, de ez a mostani egy merőben más koncepció.
Hirdetés
A jelenlegi szabadalom a komplett légzsákfedelet alakítaná tabletté, és bár ez még nincs hivatalosan kimondva, valószínűleg a szokványos helyéről el is tűnne a műszeregység.

A tervek szerint a légzsák mögötte helyezkedne el, és külön rögzítése lenne, így amikor nyílik, akkor a képernyő cseréjét is megúszhatnák a tulajok.

Az viszont továbbra sem egyértelmű, hogy hová kerülne a dudagomb, és hogy jelentene-e problémát az olvashatóság szempontjából, hogy a kormány - eredeti funkciójából adódóan - nem áll mindig egyenesen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?