Dízelmotorért hibridtechnológiát kínál a Toyota

BMW-Toyota együttműködés készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos bejelentés még nincs, de úgy hírlik a Toyota szívesen átadná hibrid fejlesztéseit néhány minőségi dízelmotorért cserébe.


Utoljára augusztusban hallhattunk arról, hogy a Ford és a Toyota hibridszövetséget kötött, azaz a Toyota segít a Fordnak olyan hajtásláncokat építeni kisteherautókhoz és pickupokhoz, melyekkel az amerikai óriás teljesítheti a 2025-től előírt céges fogyasztási átlagot.
A Toyota a hírek szerint most újabb szövetségest keres, mégpedig a BMW-t környékezte meg azzal, hogy dízelmotorokért cserébe átadná hibrid-technolgiáját a németeknek. Ezzel a lépéssel a Toyota erős, takarékos és Európában nagy elismertségnek örvendő dízelmotorokhoz jutna, és mivel a BMW is szeretné kiszélesíteni hibrid kínálatát, ők is jól járnának a cserével.
Hirdetés
Ezen az úton mindkét cég viszonylag költséghatékony módon valósíthatná meg terveit, így valószínűsíthető, hogy hamarosan tényleg egymás tenyerébe csapnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?