Dollármilliókat adtak a Hummer EV és a Bronco első példányáért

Neked mennyit ér elsőnek lenni? Két új modell 001-es alvázszáma is felfoghatatlan összegért ment el

Nem újdonság, hogy aukción hirdetik a legelső példányát egy modellnek. Ami mindezt érdekessé teszi, hogy két népszerűnek ígérkező terepjáró, a Ford Bronco és a Hummer EV első darabjai is hihetetlen áron keltek el ennek köszönhetően az Egyesült Államokban.

Az első Bronco Lightning Blue színben, az összes kérhető extrával kelt el, 2,7 literes turbómotorral, ám még ez sem indokolja az 1 075 000 dolláros vételárat, ami forintban mérve valamivel 300 millió fölé tehető összeg. Ezt a vagyont nem a Ford fogja zsebre tenni, a terepjáró főként vadvilági célfelhasználásához passzoló National Forest Foundation és Outward Bound alapítványok kapják a pénz 100%-át, hogy az új Broncoval együtt tovább javíthassák az emberek és a természet viszonyát.
Hirdetés
Ezzel szemben közel 800 millió forintnak felel meg az a 2,5 millió dollár, amit a legelső Hummer EV tulajdonosa fizetett ki az autójáért, szintén aukción. Egyébként is rekorddöntögető számokkal operál az 1000 lóerős, 1500 Nm nyomatékkal rendelkező monstrum, így az első példány vételára is méltó módon került az érdemei közé. További érdekes bizonyítéka a típus népszerűségének, hogy egy órával a megjelenése után már gazdára is talált a Hummer EV "szuperpickup" első kiadásának összes példánya. Valószínűleg hasonló hírekre számíthatunk majd, amikor a monstrum SUV változatát kezdik értékesíteni, a bemutatót április harmadikára tervezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?