Driftelés vagy csak sima megcsúszás? A rendőröket más érdekelte

A BMW fara megcsúszott, tereptárgyat nem ütött, de a rendőröknél mégis bukott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Esti driftelésnek vetettek véget a rendőrök az angyalföldi lakótelepen - írja a police.hu. Pedig nem is biztos, hogy szándékos volt az a megcsúszás, bár veszélyesnek kétségkívül veszélyes.

Közúton autóval csúszkálni - ha szándékos, ha nem - veszélyes. Talán még a jobbik eset, ha szándékos mutatványról van szó, de annak a helye egyértelműen nem a közút. A rendőrség írása alapján a XIII. kerületi rendőrök épp a csütörtök esti (még épp a kijárási tilalom előtti) járőrözésükkor, 19 óra körül figyeltek fel egy korosabb (E36-os) 3-as BMW-re, amint az előttük két utcányira "driftelve kanyarodott" a Madarász Viktor utcából a Babér utcára. A rendőrautóból készített fedélzeti videó alapján ugyanakkor nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a mutatvány szándékos volt, simán lehet, hogy csupán a nedves aszfalton megcsúszott a hátul hajtó és vélhetően nem megfelelő abroncsokkal szerelt autó fara, így pedig akár szép mentésnek is nevezhetnénk a mutatványt. A járőrök mindenesetre megállították az autót, majd 23 éves sofőrjét elszámoltatták, járművét pedig átvizsgálták.
Hirdetés
Mivel az autón több szabálytalan átalakítást találtak, és műszakilag is rossz állapotban volt. Nem volt rajta kötelező felelősségbiztosítás és gumija valóban nem volt megfelelő, konkrétan szálszakadásos volt, valamint kipufogója és hátsó lámpái sem gyári szerelésűek voltak, és az átalakításokra nem rendelkezett engedéllyel.
Hirdetés
A járőrök a fentiek miatt elvették az autó forgalmi engedélyét, a 23 éves sofőr ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek. Az autót a rendőrök a helyszínen lezáratták, sofőrje pedig gyalog folytathatta útját - szapora léptekkel, hogy 20 órára, a kijárási tilalom kezdetére hazaérjen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?