Dühös tekintetet hozott a Citroën C3 Aircross frissítése

Az új C3 Aircrosst senki sem fogja összekeverni a régivel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre érdekesebb és merészebb dizájnra váltanak a Citroënek, de vajon az új külső segít felzárkózni a kategória nagyágyúihoz?

Rengeteg vevő keresi a kicsivel négy méter feletti városi crossovereket, de a C3 Aircross eddig nem tudott kihasítani nagyobb szeletet a tortából. A tavalyi évben az európai piacon 46 ezer kelt el a francia típusból, a Volkswagen T-Cross 100 ezer vevőtől csalta ki a vételárat, a Renault Captur 178 ezres eladást produkált. A C3 crossover változata maga mögött hagyta az aranyos külsőt, helyette sokkal maszkulinabb arccal tekint a világba.
Hirdetés
A más Citroëneken is felbukkanó csíklámpa megmaradt, az alsó - eddig gömbölyű - világítótestet szintén egy résnyi lámpával váltották fel, a hűtőrács nagyobb lett és lejjebb vándorolt, így jutott hely egy új nyílásnak is. A vészjósló tekintetű C3 Aircross külsején más érdemi változás nincs, az új orr emészthette fel a félidős ráncfelvarrás büdzséjének nagy részét. A típust jól ismerők kiszúrhatják a sötétebbé váló hátsó lámpákat, ezen kívül három új alapszínt kapott az Aircross, összesen 70 féle színkombinációban kérhető az új modell. A 4,16 méter hosszú Citroën esetében szó sincs sportosságról, hangsúlyozottan a kényelemre hangolt modellről van szó, ezért is került vastagabb szivacs az ülésekbe. A fedélzeten nagyobb lett a központi kijelző és több rakodóhely várja a holminkat. A motorok változatlanok: a háromhengeres 1,2 literes benzines 110 és 130 lovas lehet, a gázolajos 1,5 literrel és 110 lóerővel gazdálkodik. Aki gonosz tekintetű C3-ra vágyik, annak a nyárig kell türelmesnek lennie.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?