Ebben a formában még kívánatosabb a Jimny

Jimny Gan névre hallgat az olaszok emelt, masszívabb Suzuki terepjárója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alapvetően is remek terepjáró lett az új Suzuki Jimny, de mint mindenre, erre is elfér némi plusz. Az olaszok meg is csinálták, Gan névre hallgat a 10 centivel megemelt Jimny.


Kiváló terepképességekkel megáldott kisautót dobott piacra idén is a Suzuki a Jimny negyedik generációjának személyében. Az összkerékhajtású kis doboz ügyes, de mint minden gyári autón, van mit fejleszteni, ha valaki tényleg komolyan gondolja vele a terepezést. Az olasz Suzuki képviselet ennek ment elébe, a Zanfi nevű terepjárók felkészítésére szakosodott céggel együttműködve megalkották a Jimny Gan különkiadást, mely szó japánul az erő egy fajtáját jelenti.
Hirdetés

Ránézésre azonnal bizalomgerjesztőbb, a ballonos, rücskös terepgumikon álló kisautó még 10 centivel magasabb is az alapkivitelnél. Kicserélték a rugóit, Panhard rúdjait, minden új alkatrészt színesre fényeztek, és még a differenciálművek is kaptak új borításokat, hogy megvédjék őket a behatásoktól. A Jimny Gan szabad hasmagassága ezzel 310 milliméterre nőtt, váltóját megerősítették, lengéscsillapítókból is kap újakat, motorja marad a 100 lóerős 1,5 literes szívó. Apró kiegészítőkből is kapott párat, a géptetőre például egy gumiszalagos rögzítőkonzolt. Ezeken túl az utastérben is vannak új megoldások, az ülésekre hímzett bőrborítás kerül és a műszerfal néhány elemét is a nemes anyaggal borítják. A Jimny Gan vélhetően csak Olaszországban lesz elérhető hivatalos kereskedésen keresztül, a fejlesztéshez szükséges alkatrészek viszont több helyről is beszerezhetőek, így bárki Jimny-je nézhet ki úgy, mint a Zanfié.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?