Egy a 4230 példányból, gyönyörű V8-as motorhanggal

Ferrari 348 ts teszt a SportVerdában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem hétköznapi látvány, nem hétköznapi moraj, a Ferrari 348 ts formájával és V8-asának orgánumával is libabőröztető.

Vannak autók, amelyek korosan is tekintélyt parancsolók és persze értékesek. A Ferrarik általában ilyennek számítanak, persze nem mind. Az 1989 és 1995 között, mindössze 8844 példányban gyártott 348 természetesen felettébb ilyen, pláne a kivehető tetős ts verzió, melyből 4230 példány készült.
Modellneve motorjára utal, utolsó számjegye a hengerek számát jelöli, 8 van belőle, négyesével V-alakban, a 34 pedig a hengerűrtartalmat mutatja deciliterben. A 348-as motorja tehát 3,4 literes V8-as kereken 300 lóerővel, középre építve és a hátsó kerekek hajtásával. A saját tömeg nem egész 1,35 tonna, a karosszéria magassága 117 cm, a sofőr pedig szinte az aszfalton ül benne. Tegyük hozzá, hogy még hagyományos, bovdenes gázpedállal dirigálhat a motornak, parancsait ESP sem írhatja felül. A Ferrari 348 bizony ördögi lehet. A SportVerda műsorvezetője, Dr. Tordai István szavai szerint nyers, erőszakos és harsány.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 02:27
    Permalink

    Minden elismerésem a verdához, gyönyörű darab. Azért a korszellem tükrében a algi akad oylan ferka ami ne lenne lenyűgöző, talűán csak a Mondial kivétel, és ott látszik is az árakon.

    A 348 nagyon szép darab, az ára pedig közelít a mélyponthoz (ami ferrariknál igen magasan van sajna).

    VIcces, de lassan beleérik az oldtimer korba 🙂

Vélemény, hozzászólás?