A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Egy éven belül 6 új hibrid a Toyotától

Hibridek sorát ígéri a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hibridek terén egyértelműen piac- és technológiai-vezetőnek számító Toyota folytatja hódítását és 2012 végéig nem kevesebb, mint 6 új benzines-elektromos modell bevezetését ígéri.


Takeshi Uchiyamada, a Toyota műszaki területekért felelős alelnöke 2012 végéig 6 új hibrid modellt ígér. Nem titok, hogy ezek között lesznek már létező modellek hibrid variánsai és vadonatúj modellek is. Az előbbiek között a Yaris és RAV4 benzines-elektromos változata is megtalálható, de várható a Prius egyterű és plug-in, azaz konnektorról tölthető változata - utóbbi a Chevrolet Volt és a Nissan Leaf ellen indul majd harcba. Csak ebből mintegy évi 20-30 ezer példány eladásával számol a Toyota - a konnektorból tölthető Prius felára állítólag 3-5 ezer dollár, azaz 0,6-1 millió forint között lesz a "hagyományoshoz" mérten (ez pont a fele annak, mint amennyiért magáncégek utólag alakítják ilyenné az alapverziókat).
A Toyota egyébként idén május óta szoros együttműködést indított a Teslával, egyrészt a sajátjaiknál hatékonyabb, a laptop-akkumulátorokhoz hasonlóan kicsiny egységekből felépülő lítium-ion akkumulátor-rendszereiket kívánják adoptálni, másrészt a toyotások oldalát erőteljesen fúrja a kíváncsiság, miként képes a kicsiny amerikai üzem a hagyományos autógyártóknál sokkal gyorsabban fejleszteni. A Prius atyjaként is számon tartott Toyota elnök, Uchiyamada nem titkolja, a RAV4 hibridjét az amerikai csapattal együtt fejlesztik.
A Toyota szerint az autózás közeljövője a még gyér elektromos töltőhálózat miatt egyértelműen a legalább részint benzines, de elektromotort is bevető hajtás, de az utóbbiak mellett már most fejlesztik hidrogén üzemanyagcellás autójukat, mely akár 2015-ben az Egyesült Államokban már megjelenhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?