Egy Nissan, ami a Suzuki Vitarát is megszorongathatná

Nissan Kicks - ha hiányozna még egy crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Méretben a Juke fölé és a Qashqai alá pozicionálva mutatta be legújabb crossoverét a Nissan. A Kicks nem biztos, hogy Európában is kapható lesz.


A riói olimpia hivatalos autójaként mutatta be legújabb crossoverét a Nissan. A Kicks koncepciója 2014-ben - Brazília által inspirálva - jelent meg, ahhoz képest nem is tartalmaz túl sok eltérést a már szériagyártásra kész modell. A Juke-nál mindössze 16 centivel hosszabb, a Qashqai-nál pedig 8,2-vel rövidebb crossover európai szemmel nézve egy eddig nem is létezett űrt tölt be, ugyanakkor nem szabad a már ismert crossoverekhez mérjük őket. Ez ugyanis elsősorban Latin-Amerika számára készült. Bár a Nissan több mint 80 országban kívánja majd árulni, európai piacokon nem biztos, hogy elérhető lesz.
Hirdetés

A Kicks első körben Brazíliában, idén augusztusban, az olimpia idején lép piacra. Gyártása részint helyben, részint Mexikóban lesz. A Juke-nál nem csak hosszabb, 8 centivel nagyobb tengelytávú újdonság a kategória legtágasabb belterét ígéri, külsejéhez hasonlóan beltere is konvencionálisabb. Ha a Kicks a hazai piacon is megjelenne és jó áron lenne, akár a Juke-nál hosszabb, de a Kicksnél rövidebb, a magyar piac legkelendőbb modelljének számító Suzuki Vitarát is megszorongathatná. Igaz, hajtásláncát, technikai adatait még nem ismerjük, azokat később fogja publikálni a Nissan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?