Egy Tesla volt a világ kedvence az év elején

A Tesla Model Y-ból több fogy, mint bármi másból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Model Y négyféle Toyotát előzött meg a legnépszerűbb autótípusok rangsorában.

A JATO Dynamics adatai szerint 267 200 Tesla Model Y-t adtak el 2023 első negyedévében, amivel ez a típus lett a világ legnagyobb számban eladott személyautója. A Tesla legkelendőbb modellje 69%-kal javította meg a tavalyi év első három hónapjában elért eredményét, ami legalább részben a gyártó agresszív árcsökkentésének köszönhető, amely az idei év elejét jellemezte. A második helyre szorult Toyota Corollából 256 400, a harmadik Toyota Hiluxból 214 700, a negyedik Toyota RAV4-ből 211 000, az ötödik Toyota Camryből 166 200 talált gazdára az év első három hónapjában. Az eredményeket persze torzíthatja valamelyest, hogy az autógyártók még mindig nem léptek túl teljesen az alkatrészellátási nehézségeken, az viszont egyértelmű, hogy a Tesla agresszív árpolitikája jól működik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.05.27. at 11:05
  Permalink

  Hol vannak az “utolérhetetlen” németek? A mércét jelentő, etalon, csimborasszó, alfa és omega, ufók által tökéletesre csiszolt, élére vasalt, hiperprecíz germán termékek? 😀 Lehagyják őket ilyen “műanyagdobozok”? Uram atyám, hát mivé lett a világ? Szégyen és gyalázat, ami itt folyik! 😀

  • 2023.05.27. at 12:28
   Permalink

   Nem említetted valahogy a Toyotát, akik műszaki fejlesztés helyett még mindig inkább a marketing részlegre támaszkodik, és nemhogy villany de még a PHEV is annyira sok nekik, hogy pár éve is inkább lejárató kampányt folytattak….
   A VW legalább próbálkozik…
   Viszont az tény, egy nulla múlttal bíró márka a semmiből semmiből érkezve móresre tanít mindenkit, legyen az 130+ éves multinacionális cég, vagy japán monolit, csak kapkodják a fejüket a Teslára.

Vélemény, hozzászólás?