Eladó Trump egykori Rolls-Royce Phantomja

Elnöki székbe ülhet az a szerencsés, aki lecsap a brit luxusautóra

A januárban leköszönő elnök tízéves autójával egy darabka történelmet állíthat a garázsába az új tulajdonos, az aukción legalább 100 millió forintot várnak az Rolls-Royce-ért.

Egy különös, botrányoktól sem mentes korszak zárul le január 20-án, amikor is beiktatják Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét. A jelenleg is regnáló elnök, Donald Trump érdekes színfoltja marad (ha nem is mindig pozitív értelemben) a történelemnek, ahogy az autóparkját sem lehet unalommal megvádolni. Trump garázsában állt már Ferrari F430, Lamborghini Diablo és Mercedes-Benz SLR McLaren is, Rolls-Royce-ból pedig már több is megfordult Trump kezei között. Nem csak az amerikai elnök kedveli az európai luxust, Putyin is előszeretettel használja nyújtott és páncélozott Aurus Senat is erősen Rolls-Royce másolatnak tűnik.
Hirdetés
A most áruba bocsátott 2010-es évjáratú Rolls-Royce Phantomot Trump a Fehér Házba költözéséig használta, de az eladás előtt nem felejtette el dedikálni a kézikönyvet, ami jelentős értéknövelő tényező. A kívül fekete, belül pedig fával és világos bőrrel bevont utastér felett a feláras extraként kérhető csillagos égboltot mintázó tetőkárpit ragyog, a hátsó traktus pedig rolókkal teljesen elsötétíthető, így nem derül fény az utas kilétére. A tízéves luxusautó órájában 91 ezer kilométer (56.700 mérföld) van, ami ebben a kategóriában viszonylag soknak számít, lévén a tulajdonosok általában számtalan más járművel is rendelkeznek, az ilyen fényűző modellt pedig csak ritkán veszik elő. Az aukción átszámítva 100-120 millió forintot várnak a Phantomért, ami két-háromszorosa annak, amit egy ilyen évjáratú modellért fizetni szoktak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?