Elegánsabb lett a Mazda2

A Mazda kisautója a 6-os fazonját örökölte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkeztek az első információk a frissült Mazda2-ről, melyre Európában még várnunk kell. Nagy változás, hogy mostantól globálisan Mazda2-nek fogják hívni.


Eljött az idő, hogy a Mazda legkisebb modellje kicsit megkomolyodjon. Frissítést kapott, méghozzá kívülről olyat, ami közelebb hozza a jelenlegi 6-oshoz. Ez azt jelenti, hogy a hűtőrács formája és főleg annak króm kerete változott, mostantól itt is alulról támasztja a két ledes fényszórót. Változtak a lökhárítók is, elöl eltűntek a ködlámpák, szolid króm csíkok vették át a helyüket, valamint új magasfényű felnik kerültek a kínálatba.
Hirdetés

Fontos változás, hogy javítottak az utastér hangszigetelésén és kicserélték az első két ülést. A jobb tartású első helyek mellett új kárpitanyagokat alkalmaztak és többféle díszítő elem is kérhető lesz. Megérkezett a friss infotainment szoftver is a kisautóba, mely már tudja futtatni az Android Auto és Apple CarPlay szolgáltatásokat is. Motorkínálatában csak az 1,5-ös négyhengeres szívómotor marad az európai piacra 75 és 90 lóerővel, az erősebbikhez automata váltó is kérhető, de mindenképp van lágy hibrid rendszer. Jelentős változás a modell történetében, hogy mostantól globálisan Mazda2-nek hívják, vagyis a japán piacról eltűnik a Demio név.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?