Elektromos iskolabusz 200 km-es hatótávval

Trans Tech eTrans: iskolába némán, kíméletesen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár 200 km is megtehető az amerikai cég által kifejlesztett, negyvenkét fős busszal.


Elektromos hajtású iskolabuszt fejlesztett ki a Trans Tech Bus. A közösségi gyermekszállítót 120 kW-os (163 lóerős) villanymotor hajtja, a busz két darab 287 Voltos lítium-ion akkumulátor-egysége a használat körülményeitől függően 160-190 kilométeres hatótávot ad. Ráadásul egy, a légkondicionáló és egyéb alrendszerek működtetésére földgázzal hajtható motorral is felszerelték, végsebessége pedig eléri a 80 km/órát.
Dan Daniels, a Trans Tech elnöke így kommentálta az október 23-án bemutatott, elektromos hajtású busz előnyeit: “Az eTrans tökéletes a rövid, előre meghatározott, ismétlődő útvonalakon. Ráadásul az üzemeltetők számára az is előnyös, hogy az iskolabuszok általában nappal közlekednek, így flottájukat az olcsóbb, éjszakai áramról tölthetik újra nap, mint nap.
Hirdetés
Az első példányokat már 2012 elején tesztüzembe állítják, és az év közepén, harmadik negyedévében szeretnék beindítani teljes kapacitáson a gyártást. A takarékos iskolabusz árát egyelőre nem közölték, de Daniels úgy nyilatkozott, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az eTrans versenyképes áron kerüljön piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?