Elkészült a valaha volt legcsúnyább Rolls-Royce, a Britannia

Az ormótlan Rolls-Royce pickup egy független dizájner munkája, szerencse, hogy csak papíron létezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg a Rolls-Royce lenne az utolsó autógyártó, aki egy pickup bemutatására vetemedne, a Britannia egy lehetséges platós változatot mutat be, ám csak virtuális formában.

Már a Cullinan megjelenése is óriás szentségtörésnek tűnt a Rolls-Royce részéről, de manapság erre van igény, nem véletlen, hogy a Lamborghini és a Ferrari elkészítette a maga SUV modelljét. Rolls pickup egyelőre nincs terítéken, egy független dizájner mégis eljátszott a gondolattal, így született meg a Britannia névre keresztelt négykerekű.
Hirdetés
Az autó tagadhatatlanul látványos, a tervező vad terepezésről fantáziálhatott, a hasmagasság óriási, ami a portáltengelyes építésnek is köszönhető. Maga a jármű sem kicsi, a hosszúság 5,5 méter, a márkára jellemző stíluselemek megjelennek a karosszérián, a maszk és a lámpák is hasonlítanak a szériagyártású modellekéhez. Az arányok viszont nagyon furcsák, a kerekekhez és a hasmagassághoz képest alacsony a karosszéria, kicsik az ablakok és az ajtók, az egész autónak egy torz motorcsónak beütése van. A Britanniát elektromos hajtással képzelték el, amihez erős túlzás a motorháztető mérete, ezért ott plusz tárolórész is kialakításra került, ennek nyílása a kerekek felett található. A plató sem az a sittszállító fajta, a burkolata fa, itt maximum a piknikkosarat lehet jó szívvel szállítani. A megvalósításra nincs esély, ha a gyár mégis erre vetemedne, akkor egy sokkal esztétikusabb és praktikusabb platóst készítene, ám a “melós Rolls” csak rombolná a márka több mint 100 éve építgetett renoméját.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?