Elkészült az utolsó belga Ford, bezárt a genki gyár

A Ford bezárja genki gyárát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötven év és 14 millió autó után leállt a Ford belga gyára. A döntést már két éve meghozták, most karácsonykor elkészült az utolsó autó.


A Ford Genk városában működő gyára bezárt, de a szomorú hír nem ért senkit váratlanul; már két éve bejelentették, hogy így lesz. A karácsonyi időszak a környéken élőknek szomorúbb, mint kéne lennie, a Ford részéve vált az elmúlt évtizedekben a helyi életnek. Eddig az S-Max, a Galaxy és a Mondeo készült az üzemben, gyártásukat a spanyol Valenciában működő gyáregység veszi át. A több ezer alkalmazotton túl a gyárat kiszolgáló egyéb iparosok és a beszállítók is elbocsátásokra fognak kényszerülni, így a környéken összesen több, mint tízezer megszűnő munkahellyel kalkulálnak.
Hirdetés


Az utolsó itt gyártott autót, a dolgozók kézjegyével ellátott Galaxyt jótékony célra ajánlották fel. Belgium nem marad autógyár nélkül, bár az Opel 2010-ben szintén bezárta antwerpeni gyárát, a Volvo Ghentben, az Audi meg Brüsszelben készít még kocsikat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?