Elkobzott Ferrarival bővült a cseh rendőrség köteléke

Az ingyen szerzett Ferrarit a lopott autók üldözésére fogják használni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cseh rendőrök egy lépéssel közelebb kerültek a dubaji kollégáikhoz, noha az emírségben tucatjával használják a legújabb szupersportautókat, de azért egy használt 458 Italiával is lehet még villantani.

Prémium irányba bővül a cseh rendőrségi flotta, nemrég egy rakás új BMW kezdte meg a bűnüldözést, a bajorokhoz most egy Ferrari is csatlakozik, bár ez nem egy tervezett beszerzés, csupán az élet sodorta rendőrségi kötelékbe az olasz csődört. A szóban forgó autó egy nagyjából tíz éves 458 Italia, ami még ma is bőségesen elegendő egy gyorsabb hajszához. A 4,5 literes V8-as 570 lóerős, aminek kiaknázásához rendesen pörgetni kell a blokkot, a csúcsteljesítményt 9 ezres fordulaton adja le. Aki az Italia elől szeretne meglépni, annak csak a felső polcról érdemes járművet választani, a 3,4 másodperces 0-100 és a 325 km/órás végsebesség kevés kiskaput hagy nyitva.
Hirdetés
A rendőrség csupán annyit árult el az autó származásáról, hogy bűnözőktől kobozták el, ami a rablóból pandúr tipikus esete. Egy keveset azért így is rá kellett költeni az autóra, a rendőrségi kiegészítők beszerelése és a matricázás közel ötmillió forinttal terhelte a költségvetést, ám az autó értékéhez képest ez nem egy nagy összeg. A sportkocsit csak speciálisan képzett rendőrök vezethetik, elsősorban a lopott autók üldözésére és az illegális utcai versenyzők lefülelésére fogják használni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?