Elmaradt a meglepetés, de bemutatkozott az Infiniti JX

Ezért kár volt izgulni: teljes valójában itt az Infiniti JX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Infiniti JX voltaképp nem más, mint egy nyújtott méretű FX-klón.

Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy nagyon várt egy filmet, könyvet, zenei albumot, vagy bármilyen új kiadványt, aztán, amikor végre hozzájuthatott, hatalmas csalódásban volt része, mert valójában semmilyen érdekességet sem tartalmazott az újdonság.
Kicsit most így vagyunk a hosszan lebegtetett Infiniti JX-szel, szorgosan figyeltük az egyesével kiadott fotókat, vártuk, hogy mi sül ki belőle, de most, amikor egyben látjuk a képet, kicsit úgy érezzük, az előzetes PR erősebb volt, mint maga a termék.
Rendben van, hogy az Infiniti egyelőre csak JX tanulmánynak nevezi új hétüléses luxus crossverjét, de látszik, hogy sokat már biztosan nem változik a Los Angelesi Autószalonon esedékes bemutatóig.
Hiába a hétüléses elrendezés, melyben a második üléssor dönthető és akár 14 centimétert mozgatható előre-hátra, a JX nem más, mint egy hosszított, nagyobb utasterű FX-változat. 3,5 literes (az USA-ban az FX-alapváltozatából ismert) V6-os motorjának erejét fokozatmentes CVT-váltó továbbítja az első, illetve opcionálisan mind a négy kerékhez, ami nem ígérkezik túl dinamikus kombinációnak. Ugyanakkor biztonsági és kényelmi szempontból gondosan összerakott autóról beszélünk, a megszokott felszereléseken kívül tartalmaz holttér-figyelő rendszert és hátsó ütközés elkerülő berendezést, melyek megállítják az autót, ha úgy érzik, a sofőr nem látja az autó körül elhelyezkedő akadályt.
Jár hozzá 14 hangszórós Bose hangrendszer, Infiniti Connection telematikai berendezések, és a cég Személyi Asszisztens programja, mely 24 órás összekötettést biztosít az Infiniti call centerével, amely tulajdonképpen mini tudakozó szolgáltatás az autó tulajdonosai számára.
Kategóriájában biztosan kiváló autó lesz a JX, de kicsit úgy érezzük, nem veszítenénk sokat, ha az Infiniti úgy döntene, hogy ezt az újdonságát megtartja a tengerentúli vásárlóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?