Előfizetéssel olcsóbb a villanyautók töltése

Fizetett hirdetés

Az NKM új díjcsomagokat vezetett be az elektromosautó-töltőállomásoknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ország legnagyobb villanyautó-töltőhálózatában július eleje óta - az ügyfelek eltérő szokásai szerint - öt különböző díjcsomaggal választható a minél kedvezőbb árú töltés.

Szögezzük le az elején, ahogyan a reggeli elköltése, úgy a villanyautó töltése is otthon a legolcsóbb. Már amennyiben nem számoljuk azt hozzá, hogy otthonunkat, illetve az autó garázsát, parkolóhelyét is meg kellett vásárolni, az elektromos csatlakozást oda is ki kellett építeni (az elektromos autók töltéséhez különösen érdemes figyelni a megfelelő rendszerre!). Ugyanakkor az tény, hogy ha utóbbiak megvannak, maga az áram a lehető legolcsóbb ott lesz, mindenhol máshol többet fogunk érte fizetni, ám érdemes figyelembe venni, hogy nem csak áramot, hanem szolgáltatást is kapunk, egy kiépített töltővel és persze a töltés idejére helyet autónk számára.
Hirdetés
A villanyautók töltése persze még friss dolog, sokáig ingyenes volt a legtöbb helyen, míg ma már a legtöbb helyen az is fizetős. Az NKM Mobilitás Kft. 2017-ben indította el e-mobilitás üzletágát, majd 2018 eleje óta folyamatosan telepíti közcélú elektromos töltőállomásait. A közelmúltban több önkormányzattal és számos piaci partnerrel kötött megállapodás értelmében például a Decathlon, Auchan és Spar áruházak parkolóiban, illetve Shell töltőállomásokon telepített töltőkkel bővítette hálózatát, így már 187 gyorstöltő, valamint 59 villámtöltő áll ügyfelei rendelkezésére.
Az e-Mobi Nonprofit Kft. 2019 év végén történt felvásárlásának eredményeként a Mobiliti szolgáltatási körébe tartozó töltőhelyek száma mára 553-ra nőtt, így

a cég jelenleg Magyarország legnagyobb e-töltő-infrastruktúráját mondhatja magáénak.

A még folyamatban lévő tranzakciók befejezésével pedig már az országban telepített töltők csaknem 50 százaléka tartozik a Mobiliti hálózatához. Az NKM Mobilitás Kft. 2019 márciusában vezette be villámtöltőinél a tesztfizetést, majd 2019 novemberében ezt kiterjesztette az egész töltőhálózatára. A tesztidőszak alapján sok pozitív ügyfélvisszajelzést is kapott az NKM: csökkent a töltőkön hagyott, azok használatát gátoló autók száma. 2020. május 1-től az e-Mobi Nonprofit Kft. által üzemeltetett valamennyi töltőberendezésen is átvette az elektromobilitási szolgáltatások nyújtását az NKM Mobilitás Kft., és ezzel párhuzamosan az érintett töltőberendezéseknél a Mobiliti országos hálózatában is alkalmazott töltési díjakat vezették be. A töltések a Mobiliti okostelefonos alkalmazásából és az ingyenes tokennel is indíthatók.
Hirdetés
Két hónapos sikeres tesztidőszak és a felhasználók körében végzett felmérést követően július 6-tól az NKM díjcsomagokat is hozott, amelyek a Mobiliti hálózatához csatlakozott jelenleg közel 20 000 ügyfél részére az egyedi töltési szokásokra szabott mértékű kedvezményt biztosítanak. Azok számára például, akik otthon nem tudják tölteni az autójukat, kedvező éjszakai töltési díjcsomag áll rendelkezésre. Az aktuális díjcsomagok és töltési árak a frissített Mobiliti alkalmazáson, valamint a mobiliti.hu/dijcsomagok oldalon érhetők el, a cikkünk írásakori számok alább láthatók. A díjcsomagok 30 napig érvényes kedvezményes tarifákat tartalmaznak, és a hónap bármelyik napján indíthatók a Mobiliti applikációban a havidíj befizetésével. A kiválasztott díjcsomag előfizetése a törlésig automatikusan megújul. Minden egyéb kérdés vagy észrevétel esetén a help@mobiliti.hu e-mail címre várják a megkeresést.
A Mobiliti – Magyarországon elsőként – az MVM által biztosított, zöldáramú töltést is kínál a teljes töltőhálózatán. Közvetlenül a felhasználók számára is elérhető a tanúsítvánnyal is rendelkező, 100%-ban megújuló energiaforrásból származó villamos energia töltése a Mobiliti 30 és Mobiliti Plusz díjcsomagokkal.
Hirdetés
További újdonság, hogy a Mobiliti a több elektromos járművel rendelkező vállalkozások és intézmények számára lehetőséget nyújt flottájuk utólagos díjfizetéssel történő töltéséhez. Igény esetén az elektromos flották számára is elérhető a zöldáramú töltés.
Bővebb információ a www.mobiliti.hu oldalon található.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?