Eltűnik a Mazda CX-3 Európából

Viszonylag rövid szereplés után elbúcsúzik a CX-3, decemberben állhat le az európai forgalmazás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kisméretű crossoverre vágyóknak jövőre is érdemes lesz betérni a Mazda szalonban, a CX-3 helyett a fiatalabb CX-30-at vihetik haza a vásárlók.


Hirdetés
A Mazda hivatalosan is megerősítette, hogy az idei év végével befejeződik a CX-3 európai forgalmazása. A kis crossover nem húzta túl sokáig ezen a kontinensen, öt év után tűnik el a porondról. A típus egyik érdekessége a trükkös megnevezés, a hármas szám hagyományosan az alsó-középkategóriás Mazdákat jelöli már a 323-as megjelenése óta, a CX-3 viszont a ketteshez húz. A B-szegmensbe sorolt CX-3 hossza 4,27 méter, a műszaki alapok a már említett Mazda kettőtől jönnek, ami alól kivételt képeznek a nagyobb blokkok.

Hirdetés
A modell eltűnése azért sem meglepő, mert már két éve kínálják a fiatalabb CX-30-at párhuzamosan a CX-3-mal. A fiatalabb modell minden irányban valamivel nagyobb, ugyanakkor az árakban nincs hatalmas különbség, a hazai listaár 7,47 millió a CX-3 esetén, a Mazda3 alapú CX-30 900 ezer forinttal kerül többe. Európán kívül még folytatódik a modell pályafutása, bár elképzelhető, hogy máshol sem húzza majdsokáig. Ennek egyik oka lehet, hogy már készül a Toyota Yaris alapú Mazda2. A kisautó mostani generációja megosztja platformját a CX-3-mal, így a kettes megszűnésével gazdaságtalanabbá válna a CX-3 gyártása.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.10.26. at 12:26
  Permalink

  Durva hová emelkedtek az autóárak. Egy tényleg kis autóért, mint amilyen ez a CX3 7 és fél millát kifizetni? Belső helykínálat tényleg pont akkora mint a 2-s Mazdáé. Nagyon pici. Hátulra felnőtt ember igencsak nagy kompromisszumokkal tud csak beülni.
  Elöl viszont kényelmes, és kívülről meg gyönyörű. Egy-gyermekes csonka-családnak ideális. Vagy egyetemistának. Vagy nekem, ha megnyerném. Persze pirosban!

  • 2021.10.26. at 14:25
   Permalink

   ” Egy-gyermekes csonka-család” vaze te hány éves vagy? 🙂 Az elmúlt 3-4 évtizedben egy gyerek volt a normális. Arra néztek furán aki kettőnél többet vállalt…
   Amúgy valóban, a CX3 nem családi autó hanem tipikus második autó, amivel anyu viszi oviba a gyerkőcöket és aztán meg bevásárolni. Előbbire ott van a CX5…

Vélemény, hozzászólás?