Erősebb motorral frissül a Toyota Land Cruiser

Az erősebb motor mellett egyedi kivitelt is kap a Toyota terepjárója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ 190 országában kapható Toyota Land Cruiser, amelynek technikáját igyekszik folyamatosan frissen tartani a Toyota, hogy megmaradjon az érdeklődés a luxusterepjáró iránt.

Nagy vonalakban felvázolva a frissítés után erősödik az autó 2,8 literes dízelmotorja, megjelenik a stop/start rendszer, illetve korszerűbbé válik a multimédia-rendszer és az aktív biztonsági technológiákat egységbe foglaló Toyota Safety System. Emellett megjelenik a különleges stíluselemeket kínáló Black Pack csomag is. A négyhengeres, 16 szelepes, közös nyomócsöves dízelmotornak 27 lóerővel növelték meg a teljesítményét, így az már 204 lóerőt nyújt 3000-3400/perc fordulatszámon, a forgatónyomatéka pedig szintén nőtt 50 Nm-rel, tehát most már 500 Nm áll rendelkezésre 1600-2800/perc fordulatszám-tartományban. Mindezt 6 fokozatú automata sebességváltó juttatja a kerekek felé. A Land Cruiser végsebessége ezzel 175 km/óra, gyorsulása pedig 9,9 másodperc 0-100 km/óra tempóra, ami kerek 3 másodperces javulást jelent.
Hirdetés
Továbbá erősebb szoftvert és gyorsabban reagáló érintőképernyőt kapott a multimédiás rendszer, személyre szabható nyitóképernyővel. Immár kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazásokkal, emellett one-box keresést, kapcsolt szolgáltatásokat és over-the-air térképfrissítést is kínál. A kapcsolt szolgáltatások közt olyan tételek szerepelnek, mint a valós idejű, internet-alapú közlekedési információk, a Google online keresés, vagy éppen a sebességmérő kamerákról, parkolóhelyekről, üzemanyagárakról és időjárásról szóló infók. Végül a terepjáróban megjelennek a második generációs Toyota Safety Sense biztonsági rendszer tételei. Többek között a gyalogosokat éjjel-nappal, a kerékpárosokat pedig nappali fénynél felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer és az intelligens adaptív sebességtartó automatika. Az új, extraként választható Black Pack többek között teljesen sötét króm hűtőrácsot és hátsó díszlécet kínál, valamint fekete ködfényszóró-foglalatokat, külső tükörburkolatokat, ajtó díszléceket, valamint áttetsző hátsó lámpaburát. Az utastérben pedig egyedi fekete középkonzolt és kardánalagutat.
Hirdetés

.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?