Erősebb, turbós, szinte hot hatch Hyundai i20 a láthatáron

Turbós motort kaphat a Hyundai i20-as, először képen az új változat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1.4-es, 100 lovas csúcsmotorjával kicsit gyenge volt a Hyundai i20-as. Eddig. A képek tanúsága szerint jön az 1.6-os turbós - 150 paripával.

A Hyundai i20-as benzines változata nem tépte le a fejünket, de szerény menetteljesítményei ellenére is megszerettük, mert jó áron adott, korrektül összerakott kisautó. A Hyundai saját nimbuszának fényezéséhez viszont valóban nem ártana valami vagányabb változat, amit ha nem is állíthatnánk a kategória királya, a Ford Fiesta ST mellé, és nem is lenne igazi hot hatch, mint az Opel Corsa OPC, de erejével már ott lenne az élményautók között. Minden adott, hiszen az i20 kasztnija és futóműve elbírna egy kis plusz erőt, az i30-hoz meg már tavasz óta kínálja a Hyundai új, 1.6-os turbómotorját.
Hirdetés

A képeken látható erősen álcázott i20-ban is feltehetőleg már ez a blokk van, de ereje 186 helyett csak szerényebb, olyan 150 lóerő körüli. Mindez nem baj, a lényeg, hogy egy kicsit leültetett és felkeményített futóművet kap a képen álcázott, de azért kivehető sportos lökhárítók mellé. Bár a fotókon az ötajtós modell látható, de biztos nem marad ki a kupénak nevezett háromajtós i20-as sem a combosításból. Hogy pontosan minek szánják és mikorra kerülhet a szalonokba, még kérdés, de a legnagyobb valószínűség szerint 2016 első féléveben már bemutatkozhat az eddigi legerősebb i20-as.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?