Erre a Mercedes végsebesség-tesztre biztosan nem számítottál!

Amikor a csomagfutár villog le a belsőben: az Autobahnon padlózták a Sprintert!

Általában ijesztő tempó várható, ha egy Mercedes-Benz modellt a német autópályán hajtanak meg. Ám néha a hétköznapi hősök érdemeiről is be kell számolni: világító motorellenőrzés és légzsákhiba visszajelzőkkel is hasított a csomagszállító furgon.

Mindösszesen 180 km/óráig skálázott a sebességmérője, mégis érdekes ennek a Mercedesnek a végsebesség-tesztjéről készült videó. Ez a különleges jármű bizony nem más, mint egy Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI, méghozzá konkrétan egy futárszolgálat egyik furgonja. Felmerül a kérdés, hogy mégis min lehet már túl ez a Sprinter, hiszen a motorellenőrzés és a légzsákhiba is folyamatosan világít a műszerfalán, ám mindez nem állítja meg a 143 lóerős dízelt. Az alábbi videóban azt láthatjátok, ahogy padlógázon tiporják a futárfurgont a német autópálya korlátlan szakaszán. Ráadásképp még azoknak az olvasóknak is tartalmaz némi bónuszt a videó, akik szerint az ilyen járművekről semmi értelme sincs végsebesség-teszteket csinálni, hiszen ezeket a haszonjárműveket soha, senki sem fogja gy hajtani: az egyik jármű, ami megelőzte a Sprintert a felvételen, egy Volkswagen Transporter volt, szintén céges matricával az oldalán. Te mit gondolsz, mennyi a vége a Sprinternek 217 ezer kilométer után?
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2024.04.12. at 07:28
  Permalink

  Vagy 15-20 éve ezek voltak az Autobahn koronázatlan királyai.
  Amúgy is nagy igazság hogy a leggyorsabb autót a cégautó, de ezeket a lótifuti furgonokat az itiner is hajtotta. Egy idő után már riporterek szálltak rá a témára mert kezdtek elfajulni a dolgok, és aztán valamiért ez meg is szűnt. Vagy 10 éve nem emlékszem olyanra hogy sprinter tolt le Németországban.
  Meg egyébként bárki, mert aki egy minimális IQ-val rendelkezik az felfogja hogy ott a korlátlan pálya nem a száguldásról, hanem gyors közlekedésről szól.
  Szóval amíg indokolatlanul nem tartod fel őket (az első reális alkalomnál lehúzódsz, ami egyébként is kötelességed), addig senki sem tol.
  Annak idején sajnos a transzportereknél gyakori volt az indokolatlan nyomulás, ezt valahogy sikerült kigyomlálni (kopp-kopp).

  • 2024.04.14. at 17:24
   Permalink

   Valószínűleg azért szorult vissza, mert eltűnőben van az autópályás furgonozás. Persze akad még pár L3/L4 méretű áruszállító minden cég flottájában, de L1/L2 járművek van, hogy sok százezer kilométer alatt sem látnak autópályát. Amit lehet azt igyekeznek kamionra rakni, mert sokkal gazdaságosabb.

Vélemény, hozzászólás?